anda hebat!!

Sunday, 4 September 2011

indahnya hari raya

Assalamualaikum..hai korang..still dalam mood raya ke.?huhu..
oh,punya la lama tak update blog (sal merdeka pun tak update!!) sebab sibuk kumpul duit raya. *hahahahahahaha. sign in ja tengok-tengok blog ni dah ada new update la. makin canggih kot. nak taip entri cepat-cepat, nak belek-belek apa perubahan yang ada. huhu~

raya pertama~
macam biasa, raya pertama dba balik penang after solat sunat Aidilfitri. ziarah kubur arwah mak,tok dengan tokwan (kubur sebelah-sebelah). then singgah rumah mak tih, dekat ja (2 minit jalan kaki). tak best rasanya bila tengok insan-insan yang berpakaian agak tidak sopan masa ziarah kubur. ==" .oh, terima kasih kat pakcik yang tolong bersihkan kawasan kubur kat masjid tu. sedih tengok keadaan pakcik tu TT

raya kedua + ketiga~
raya kedua yang sangatttttttttttttttttttt memenatkan. fuh~ seawal pagi sampai la malam tetamu tak putus-putus mai rumah. penat-penat pun best sebab kita yang duk kat rumah ni dapat duit raya jugak.haha :p
menu : bihun sup + nasi himpit kuah kacang + ketupat + etc~

raya keempat~
ha. ni yang seronok ni. raya keempat kemarin, jumaat lepas la. ada reunion family belah abah. semua WAJIB datang. memang gamat la. tapi ada jugak sepupu yang tak dapat datang sebab dorang ada kat german ke mana ntah. err acara ni start lepas asar sampaila jam 10 malam. lepas solat jemaah maghrib + tahlil, mula la majlis yang sangat gemilang. *gemilang ke??*ahaha. malam tu ada bbq (sate,ayam,kerang etc) + nasi beriyani + lemang + macam-macam lagi. perut gila senak kot. ada cabutan bertuah jugak tau. dba pun dapat ok!! tapi dapat tuala kecil ja. *sila gelak* eh, bersyukurla makcik diba oi!! o.O
balik rumah dalam 10 malam. penat, tapi dapat mengeratkan hubungan saudara, insyaAllah. :)

hari ni anak-anak buah,abang dengan kakak da balik rumah masing-masing. aih, sunyi dah rumah. sedih-sedih TT . tunggu turn dba pulak balik selangor. *beg da balik dulu tadi*haha..~
anak buah ku *aqiel*
ni adik si aqiel *aleesya*
malam reunion family

*okbye*

No comments: